top of page

Yoga

Flow Yoga - Hatha yoga - dækker over den fysiske yogapraksis, og langt de fleste yogaformer, der bliver undervist i vores del af verden, falder under den overordnede kategori "Hatha yoga". Hatha yoga bliver dog ofte brugt til at beskrive en simpel, basic yogapraksis, der indeholder klassiske yogastillinger, meditation og åndedrætsøvelser - oftest udført i et roligt tempo med pauser mellem stillingerne. Fokus i Hatha Yoga er typisk på at udføre de klassiske stillinger korrekt og efter kroppens kunnen. Ha betyder 'sol' på Sanskrit og tha betyder 'måne'. Sanskrit er det oldindiske sprog. Hatha repræsenterer dualiteterne i livet - yin og yang, maskulin og feminin, mørke og lys. Hatha Yoga forsøger at balancere disse modstående kræfter.

 

Slow Yoga - Yin yoga - en   stille og meditativ yoga form, udviklet af Paul Grilley. I Yin yoga arbejder man passivt med at strække kroppens bindevæv. Det er et godt supplement til de fleste andre yogastilarter, hvor man arbejder mere med at styrke og strække musklerne. I Yin yoga holdes stillingerne i længere tid (fra 3 til 10 min), så der er tid til at give slip og lade tyngdekraften gøre sit arbejde.

Glow Yoga - Vinyasa yoga - en dynamisk form for yoga der virkelig gir indre glød. Yogastillingerne udføres i et hurtigere tempo og bliver sat sammen i kortere eller længere sekvenser. Der er sjældent pause mellem stillingerne og fokus er på at skabe flow og at bevæge kroppen i takt med åndedrættet. I Vinyasa yoga er overgangen fra én stilling til en anden lige så vigtig som dét at være i en stilling. Det vedvarende fokus på bevægelse og åndedræt kan frembringe en tilstand af meditation i bevægelse. Ved udførslen af Vinyasa yoga dannes der meget varme i kroppen og det hjælper til at udskille affaldsstoffer

Klassen gøres helt Groove når der tilføres rytmisk musik.........

Go Yoga -En intensiv yogaklasse med udgangspunkt i Hatha Yoga . Klassen er klassisk opbygget med er kun på 50 min. varighed .  Tempoet er højt, men sjælen skal også kunne følge med!

 

yoga praksis
bottom of page